BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Oct 27, 2011

Bersiaran dari Taiping

Hai uolss 
yes i dah sampai di Taiping pun pada hari ke 6 di Malaysia ni 
Alhamdulillah semua baik.baik aja 
QK ok cuma dia penat skit sebab berjalan non stop 
batuk aku going better
walau masa touch down tu hetic giles
mr hubs senyum lebar lepas dapat sepasang sepatu idaman 



Petang ni ke Alor Setar nak pekena seafood kat padang besaq 
pagi tadi dah makan ikan keli + ikan talapia fresh.nyummy gilak 
Sabtu pula akan ke Ipoh then bau balik ke KL semula repack before ke Melaka next week 
lepas Melaka - JB - dan final di Rompin pada raya haji. 
Lepas raya haji Insyallah nak 
take a break di Cameron sekejap sebelum pulang ke Myanmar 13 nov depan. 

huh penat gilak tapi surely happy gilak. 
dari touch down sampai la mmg padat gila schdule. tapi puas hati 


BTW today's QK besday 

HAPPY BESDAY ANAK MAMA 


later will update about celebration QK TURNS 2 




Oct 21, 2011

9.58am waktu Myanmar

Assalamualaikum 
today baru segar badan skit 
semalam aku demam 
demam terkujat 
rabu petang ada aerobik malam tu terus batuk bertambah teruk + running nose + demam 
semalam pagi terus xleh bangun
ke klinik terus doc bagi antibiotik since batuk 2 minggu dah xbaik.baik 
hari tu elok dah slow down skit semalam batuk jadi heavy semula 
sakit dada tau !
mujur hubs ada so bole la tidur awal skit while tunggu si anak dara kecil tu tidur 
sedar.sedar je depa dah ada kat sebelah 
TQ hubs 
sorry dear QK mama tidur awal je dua hari ni 
today nampak la berseri skit muka ni 
if not semalam letak blusher n lipstik pun still nampak pucat dan sakit 
keliling orang tanya 
u sick ? yes i am !!
sick nak balik Malaysia. uhuhuhuhu 


Esok flite kami 
tapi xkemas apa pun lagi 
mentang.mentang hubs ada depan mata so excited tu datang lambat skit la eh 
nak packing pun malas.malas 
dah berjaya beli souvenir 1 beg besar 
kain sample untuk di jual pun ada
harap.harap uols bekenan
Balik Msia ni plan punyalah berduyun 
semoga diberi kesihatan yang baik untuk kami supaya everthing going smooth 
QK pun pagi tadi dah mula batuk.batuk manja tu 
jangan demam oke sayang 
esok kita nak jumpa opah atok nenek dan semua semua. 



MALAYA tomorrow i come !!





Oct 19, 2011

Happy 28 HUBS - part II

Kelassss kau Maria ! 
celebrate besday sampai berpart-part 
selagi boleh 
selagi kita buat kan Ayang 
tis time is private dinner with us 
sian hubs x tiup lilin lagi so bawa la p dinner kat Micasa hotel 
monday punya buffet adalah Asian nite 
but not so good actually 
tapi harung juga 
jom layan photos 









part III at Malaysia 
yuhuuuuuuuuu
eh mama lak excited



Oct 17, 2011

Qk after few days with papa

Alahai budak comel kesayang kami tu 
lepas papa balik ni 
makin menjadi.jadi 
makin ngada-ngada 
makin kuat nangis 
makin bijak pulak 
xbole kena tinggal lansung
if nampak papa sarung suar jeans 
dia pun mula la buka suar sndri dah p pilih suar jeans juga 
bagi suar lain xmo 
nak sama ngan papa okeh. 
bila dah siap dia akan buat-buat jadi good gul supaya tidak ditinggalkan 
mmg comel ! 
bila kena tinggal raungan dia sampai 1 batu leh dengar. memang mengada-ngada. 
nak duk celah ketiak papa je 
 sampaikan papa nak p shower pun dia kejap-kejap ketuk pintu. memang manja gile. 
tapi yang xbest bila papa ada ni pulak tidur dia selalu meragam 
ek ok sesaja. selalu lena je tidurnya 
takut papa hilang bila mata terbuka kot. 






anak mama sayang. don worry tis time papa always with us. 




 

Happy 28 dear HUBS


 Happy besday Ayang 
pre present bunga je okeh 
next will be more interesting 

 happy besday papa !

mama sayang cinta kamu berdua 

 kiss besday for papa !!

 love each other so muchy

 love u without failed 


QK hug mama n papa 

flower delivary 
 

dinner !

Malaysian celebrate together


15 oktober 2011

pagi tu lepas bfast kami lepak-lepak je sementara tunggu 10pagi nak serbu market tuk bershoping 
jam 900am flower yang diorder dan sampai 
so reramai nyanyikan happy besday to ayang 
after that weols bawa guess shopping till petang 
end up malam tu dengan dinner di luar 


kita balik msia i dah set kan surprise tuk u. 
then u bole pilih apa present u mahu. 

LOVE U SUAMI !





Oct 14, 2011

15 October 2011

Esok 15 Oktober
my hubs besday. yahuuu 
happy 28 in advance dear hubs 
hug u ketat.ketat 


sian hubs sebab time besday dia kat Yangon and kami tengah having guees from Malaysia pulak tu 
xpe i janji when we back to Malaysia i will surprise u eh. 
but for tomorrow i dah plan nak bawa hubs and guess for dinner kat chinese restoran je 
then i buy 1 slice cake + called flowers shop untuk delivary 1 bouquet flower to hubs. yeay ! i harap itu bole buat u senyum buat sementara tunggu besday present bila balik nanti oke. 


confident je i ni hubs x baca blog i dah since sampai sini.  
harap.harap u xjumpa wifi !! 


Anyway I LOVE U MORE n MORE !!









Blinggggggggg

jeng jeng jeng 
1 for you 1 for me 


susah.susah aja. anyway thank you dear. 
cup cup pipi kanan cup cup pipi kiri ! emuahhhh 





Oct 13, 2011

Sembang Khamis

Hari agak kelam kabut skit 
kat office bz skit. nak makan tapi macam xde ruang 
perut bergelodak dah ni. tapi x jugak kurus ! 
petang nanti balik nak kena laju.laju masak for lovely hubs sampai jam 720pm 
bersama.sama dengan kawan cousin hubs 
esok ada lagi 2orang sampai 
so weekend ni tugas kami melayan guess di rumah dan bawa jalan.jalan + shopping !
tapi esok ada invitation dinner pulak so terpaksa tinggalkan guess sekejap
xdatang xsedap pulak sbb dinner with boses kan. xpela harap depa.depa memahami. 
weekend ni juga nak grab peluang menyoping sikit souvenir + sample kain2 yang nak di jual untuk balik Msia nanti 
duit dah tukar tunggu nak habiskan je. yuhuuu 



Ohh ada 1 kegembiraan nak kongsi 
saya dapat 1 lagi nephew - baby boy 
from my kak long 
tahniah kak long n family 
anak ke4 a.k.a cucu kesebelas Pak Mat dan Cik Ani 
bak kata hubs makin meriah la rumah atok dan nenek bila reramai berkumpul 
suka !! 
balik nanti makcik datang lawat kamu ya.
 



Oct 12, 2011

Sejuk perut mama mengandung if selalu macam ini.


 Alahai sayang nampak rambut la 


 sejuk perut mama mengadung kan kamu

 mama nengok kamu begini terus gergenang air mata 
semoga kamu rajin solat dan jadi anak solehah ya 

time with mama 
serasa seperti aku dah ada anak dara yang besar je! 
ohh anak mama sayang kamu 






ok saya sudah panas 
tahyat akhir tanpa telekung. 
fine ! janji kamu ingin dan mencuba 
sila lihat jari telunjuk kanan tu.





Welcome PAPA

 kami x sabar nak tunggu papa sampai ! 




lepas ni tiada istilah PENANTIAN lagi!!





Oct 11, 2011

QK in communication stage 2


1st of all correct me if im wrong about the stage tu 
selamber je reka stage sendrik. 
tapi am i concern stage 1 tu communication yang "ba ba ma ma" tu kan. 
whatever janji aku tahu apa nak cerita dan uols pun paham 


QK dah bole sebut 2 patah perkataan 
kadang tu rasa comel gile bila budak.budak nak belajar cakap ni kan 
 mari jelajahi komunikasi anak comel saya 


1- bila bangun tidur nengok mama tiada = mama habis 
2- nampak supermarket yang selalu kami pergi = mama ni bollon (sebab selalu beli belon kat situ) 
3 - bila mahukan air fav : yakult = mama nak straw (sbb minum yakult kena guna straw) 
4 - bila rindukan papa = papa ta ta (sambil melambai-lambai tangan tanda dia ingat bila send papa akan say ta ta) 
5 - mahukan susu = yu yu hot (read susu, signal tepuk siku kiri tetap ada) 
6 - mama buat-buat tidur = mama banun banun (read : bangun) 
7 - makan nasi = nak kokok, yayur, sup (ayam, sayur, sup) 
8 - bila makan pedas = pedih 
9 - sesuatu benda pecah = patah 


tapi actually aku xsabar nak tgg dia petah bercakap 
sbb skang hanya certain word sahaja yang dia bole sebut 
yang lain tu banyak bahasa dia yang bubling macam bahasa india pun ada. hehehehhehe 
nanti stay ngan papa borak banyak.banyak ngan papa sampai petah okeh. 



Ini adalah sweet

Ini kegemaran terbaru QK 
suka main bollon (belon) 
comel je sebut bollon sampai lidah bergulung 

penuh rumah dengan bollon 
selagi x habis ditiup selagi tu xpuas hati 
tapi ada sesuatu yang agak sweet dari "kakak" to QK 

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^


clear x tulisan tu ?

"HAPPY BIRTHDAY BABY"
I LOVE YOU

touching je bila aku lihat ini 
bukan sng nak dapat maid yang sayang budak.budak mcm ni 
aku nampak dia sayang pada QK 
dan aku sentiasa harap dia sentiasa sayang supaya QK selesa dan selamat bila ketiadaan aku di rumah
tapi moga.moga kasih sayang aku sebagai ibu jua tetap utuh tidak sedikit pun goyah. 




p/s : walaupun besday QK 27 Okt tp dia wish in advance sbb time celebrate nanti kakak xde bersama kita. sian kakak !!






Oct 10, 2011

Disney Land Myanmar

Wah wah Myanmar dah ada disneyland 
korang ada ? 










Boleh lah dari xde. feeling.feeling cum kat Hong kong or Australia lak. 
Berangan itu peransang !! 


Oct 7, 2011

Penangan Nasi Lemak


Aku dah lama mengidam nak makan nasi lemak 
mengidam ? hehhe abaikan 
last weekend p supermarket jumpa daun pandan 
dah kembang-kembang hidung terpikir nak masak nasi lemak 
tup.tup ikan bilis lak tinggal secoit 
maka kempunan la 
ikan bilis myanmar keras mcm batu. sakit hati !
semalam dapat ilham nak buat sambal udang 
buka freezer udang lak tinggal segenggam 
so meleleh la air liur 
pagi tadi x larat dah nak lap air liur 
aku suh driver p beli kat 1 hotel ni yang mmg ada nasi lemak (seperti gambar di atas) 
order kul 8am kul 1130am baru dapat 
makan sampai jilat2 jari. nyum nyum 
baru bole lena tidur malam ni. 
ikan bilis cepat la sampai !! 





QK turns 2

Bulan Oktober ni penuh dengan happines 
13hb ni hubs datang sini for good 
15hb besday darling hubs 
22hb balik Msia - HOLIDAY 
27hb besday QK 
YEAY !!
anak mama dah besar 
makin besar makin macam2 pandai 
dah pandai melawan 
dah pandai merajuk sambil membebel 
dah pandai tunjuk suka itu x suka ini 
dah pandai amik hati mama. pandai bodek kamu eh. hehehehe 
cakap dah banyak improve
walaupun mmg banyak xphm dari paham apa yang dia cakap tu 
dah sebiji burmese bila dia bercakap. alahai anak kesian kamu 
tapi seronok dengar 
bila tanya simple-simple soalan dah bole jawab
contoh bila tanya "sape buat ni kakak ke amak" ? dia jawab "kakak" soalan pilihan cmtu boleh la. if xde pilihan pun kadangkala bole juga tapi depends on soalan. 
 so maid aku dah xbole tipu kalu kakak tidur bila kol dia bole btau yang kakak tidur 
tapi bahasa yang hanya kami je paham. hehhehe 
anak aku kan unik penuh dengan bahasa isyarat 


eh internet lembap semula la. ok nak restart jap. nanti sambung. 







Oct 6, 2011

Jantung hati cedera !

Baru nak masuk 6 bulan dah macam2 
dasar jalan lubang !! 
dasar pemandu yang xde displin 
yang merana jantung aku hati juga 
akhirnya sakit jantung nak ganti sebab mahal gilak 

 Apa aku membebel ?
mai nengok ni !!



ini disebabkan oleh pemandu yang xreti mengalah 
kalau biar masuk longkang tayar kotor dari cermin retak 
ngeh ngeh. Ayang cmne? 



 
 ok yang ini salah aku 
sorry yang, i reverse-reserve kat bawah rumah kita tu tup2 tersagat 
masa hujan so x brapa nak perasan. 
bila nengok omak ai teruk dan besar juga. 
cmne nak hilangkan ini eh ?





lepas ni i hand over Mr C kat u ok. 






Entry syiok sendiri !

Dah lama xbuat entry syiok sndri kan kan kan
minggu ni aku sampai awal sejam di office dari waktu biasa 
sebab ? duty lah ! kena buka office bagai.
hahahahah 
so jam 730 dah terpacak kereta kat parking 
so nak masuk office masih awal lepak-lepak dulu dalam kereta 
sambil ketik-ketik kamera 



jom kita gedik bersama 
motif ? nak tunjuk hidung besar mata cantik la konon 


 poyo !


senyum x ikhlas namanya ini 


gedik ** peace 
pagi2 dah upload photo ni say "good morning mr cinta"





habis dah