BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Aug 30, 2010

Aku Bersyukur

Alhamdulillah 
terima kasih tuhan di atas kesenangan dan kesusahan yang kau berikan 
kita kena sentiasa bersyukur di atas suka duka yang Dia berikan kan 
tuhan maha adil tatkala dia berikan kau kesenangan dia akan selitkan juga sedikit kesusahan sebagai tanda ingatan kita sentiasa padaNya 
Aku jua begitu 
bila tuhan permudahkan 1 perkara 1 perkara lain pula akan jadi sukar 
tapi aku redho dan bersyukur 
kerna aku tahu Allah itu maha adil 



Perjalanan persiapan tuk berlepas jauh setakat ni berjalan baik 
tapi serasa seperti masa itu tidak cukup 
maklumlah pergerakan/persiapan dalam bulan puasa bateri agak cepat "kong" kan 
so tindakan agak slow 
tapi aku akan cuba yang terbaik 
sampai dah 2 malam aku berbuka tanpa makanan berat hanya minum air dan 2 keping kuih 
sahuR pun hanya jamah 3 sudu nasi itupun dipaksa 
mungkin kerna aku terlalu letih jadi selera makan xde
di tambah pula dengan dugaan QK demam campak versi II 
last 2 wiks dah kena tapi xkeluar habis n dia tidak la seteruk sekarang 
sekarang kuar bintik tu habis 2 muka n badan 
dan dia agak meragam setiap malam 
siang juga tidak bole di tinggalkan lansung 
jadi kena hadap ja mmg xjadi kije 
aku n hubby setiap malam dah macam jadi zombi kg pisang 
tidur mmg x cukup lah + penat lagi 
sian QK 2 3 hari ni kena mrh byk ngan mama kdg2 papa pun terlepas 
bukan apa sbb faktor diri yang terlalu penat wat kita hilang pertimbangan 
tapi setakat ni masih bole di kawal 
tinggi suara sesekali tu baisa la 
sorry ya QK mama 
smuga QK cpt sembuh leh kita p shopping 



Haih sebut psl shoping 
huh las wik p jalan TAR n sogo 
mak aiiiiiiii org macam ulat okeh 
ramai giles 
xsyiok lansung nak shoping tmbh lak QK yang x sht so beli mana yang pnting n main grab je tanpa pikir2 belek2 dah
baju melayu n kurung mmg xbeli lagi so kami plan nak ke PKNS lari ke sana lak mebi sana x seramai KL ..huh !!!



Sejak beberapa hari ni aku mmg x dan nak msk di rumah 
n kami mmg xde di rumah pun 
kesana sini setlekan apa yang ptt 
kalu  x kami buka di luar aku akan tapau sj di bazar 
kesal juga byk menu-menu tertunggak yang belum di laksana 
tapi apakan daya kami mengejar masa sekarang 
hari ni isnin tapi isnin depan nya plan dah ada dalam kepala otak ni 
 cmno ???

Woopss





NO KOMEN !!
Yeahaaaaaaa



Aug 26, 2010

Check list Raya

Tahun ini memang mood n persipan raya kureng skit 
yela time tu jugak sibuk nak wat persiapan tuk berlepas jauh kan 
so mana yang dan je la 
tapi rasa excited nak raya kena ada juga sbb ni raya terakhir kami bersama-sama 
bukan kata lepas ni x dapat raya cuma x pasti buatnya x bole balik raya utuskan salam perantauan je la ..huhuhu sob sob 
Semua buat last minit 
kuih raya pun baru semalam teringt x order lagi 
xmanis la pulak dah la beraya rumah mertua x bawa sebalang pun mmg xsesuai sgt la kan
bila order suma xleh janji leh dpt ke x..naya aku !!
tapi paksa jugak sampai dpt 
tapi order mmg xbyk mcm tahun lepas 
order tuk rumah mertua n bagi my mom skit 
rumah aku xyah letak dah 
sebut pasal rumah mmg persiapan rumah pun xde 
xyah pikir dah nak tukar langsir tukar cover kushion bagai sbb brg suma dah nak packing n rumah dah nak pulang kat BPH 
Tapi yang x tinggal baju raya la 
exspecially for my lovely doter tu 
jom semak checklist family kami pula 
QK 
- Jeans 1 + Tshirt 2 helai (done)
- 1 set skirt + body shirt 
- Gaun 2 helai (belum lagi ngah survey 1 sedondon wit mama n papa) - memang  xbuat baju krung sbb belum leh jalan nak pakai baju krung takut bukan jadi comel jadi serabai, gaun sudah !
- Baju-baju lain (done) 
- hair band (done) 
- 1 NIKE shoe for sporty (done)
- 1 shoe for dress (lum beli lagi plan looking for clark sgt cute dat shoe) 



ha itu baru checklist tuk QK 
mama n papa? 
lum beli 1 haper pun lagi 
tapi kami plan sedondon pagi raya berPURPLE 
so suwittttttttt 
insyaallah plan nak shopping mgg ni 
musti very d crowed kan 


 

Aug 25, 2010

Shoping raya - jom sakan !!!

Aku merujuk kepada tajuk di atas untuk baju QK ni ha 
bila buka almari dia rupanya baju dia penuh ngan baju pink purple ja 
biru ada la selai 2 putih pun ada kuning ada, lagi ? oh brown pun ada gak tapi selai je kot 
lagi kaler pe x ingt dah jap g scroll ja kat bawah ngok gmbr aku upload k 
isnin baru ni p Manjaku grab baju QK tarik sana tarik sini penuh 1 bakul warna pink 
sampai xtahu nak variasi kan warna 
bukan apa sbb pilihan tu kureng 
kalu tuk gul tu yg ada pink putih kuning hijau purple 
tu je la kaler basic yang biasa kan 
dah penuh 1 bakul byr sambil pejam mata rm320 tapi dpt byk 
10 helai baju tidur 10 helai baju siang + lak ngan botol avent besar 1 kecil 1, puting nyot nyot 2 dan lain2 lah ..byk ke ?
kira ok la kan dpt byk byr pun byk l
itu baru baju duk umah lum baju raya 
tapi ahad hari tu dah ke sogo smpt grab selai jeans baby poney + 2 helai t shirt + skirt 
n berjaya belikan NIKE sport shoe to QK jugak 
tinggal lagi nak capaikan hajat nak cari 1 clarks shoe yg sgt chumel dah survey di alamanda isnin lepas .. cuma tinggal lagi gaun tuk raya pertama yg sedondon ngan kami ja 
part QK dan sedikit lega part mama n papa je yg masih serabutan ni 

jom ngok gambar baju QK yang serba pink tu 
baju tidur beli hari tu 
3 helai pink 1 biru n 1 je putih 
hahaha 


baju siang 
see ????? 3 helai pink 2 helai hijau kuning 
apa daaaaaaaa

ha ni baby poney jeans n 1 t shirt baby kiko purple 
murah ja sale kat sogo 

pink lagi kan 
busha n hair band pun nak pink jugak 
yela t x match lak 

skirt n t shirt pink keorenan ok la tu 

see ? byk pink n putih ek 
adoiiiiiiiii 


yang ini pink + purple la byk 
hummmmmm xpela QK t mama beli kaler lain tuk shayang ya



**bak kata seorang sahabat aku ni "mak borek anak rintik, mak suka purple hbs anak pun purple kan" haruuu

Aug 24, 2010

Apa kena la anak mama ni ?




adoiiiiiii mama sibuk kat dapur papa sibuk dlm toilet dia sibuk jugak kat hall 
tibe2 je dah ada bawah walker tu 
mama biar je
duk godek2 pastu bunyi nak kuar 
mama biar lagi nengokkan aja 
pastu pandai lak kuar 
berjaya kuar sndri 
dah pndai masuk pandai2 kamu keluar sndri shayang 
u re so noty but u gud gul n u so suwitttttt la dear
papa kata cmne la papa nak berjauhan ngan QK musti tindu ragam n gelagat dia 
mama? sentap !!
speachlesssssss 


Yesterday @ Nando's

Ngn papa sekali snap je dah berjaya pandang kamera 

2nd time dah ngamuk nak makan kertas 
sedangkan dah bagi donut big apple kosong 1 keping bolat tu 

ngan mama siap buat muka kudud lagi 
(eh kudud tu apa ada ke word tu ?)

meronta nak air sturbuks lak 
mana bole kecik2 dah minum ais blended nanti asma mcm mama kan susah !!

berkali kala percubaan baru la dpt pndang kamera itu pun mulut ngah penuh makan donut 
hidung kembang lak tu 
xsesuwai tau !!
mama dia penat posing kepala jap kanan jap kiri adoiiiiiiii QK oh QK 


Oh sorry gambar makanan x snap 
dengan QK yg dah mula nak ngamuk time berbuka + papa dia dah lapar nampak peha ayam besar 
mama kewl je semalam kurang bernafsu order burger tapi siap take a away sbb xlalu nak makan lak 
sturbuks je rasa mcm nak bergelen2 minum lepaskan hajat 
senanya i mmg kureng sgt layan nando's ni 
plan nak berpizza tapi pizza hut full house so pusing2 nampak nando's free seating lagi so masuk je la 
p alamanda nak survey Drypers n susu QK senanya kot2 carefour murah leh borong kat situ utk bekalan di oversea kelak 
tapi so far manjaku jugak yg ngah sale !!
tghari ni akan di grab 


da da da 




Aug 23, 2010

Cerita bergambar ~ My farewell

Location : Flaming Stembot 
Date & Time : 20/08/2010 & Majlis IFTAR 7.00pm 



 Frenz forever 1996 - till end 



harapa maklum bongol2 timbul kat badan i tu lemak2 stembot okeh 

like tis picca ..nice kan 
linda, iema n srie 

with cla oh la la la 

with linda 
QK mood  xbagus dah la xmo kat org tngkap gmbr kureng !!

with iema n baby nina

 sm + ms + qk 

mama syiok sndri 
QK ngok steambot berasap-asap 




Touching time 
uols realy make me cried tau 
sedih + happy di ganggu anasir2 
d card very nice ..siyesly really like it 
tq to frewnz love yu till end 
emuah
page 1 
cover board

page 2 
" bye bye srie"

page 3 
so suwit 

page 4 
wahahah siap ada gambr okeh 
love it 


siyes sgt gumbira bila bersama teman-teman 
lepas ni bila uols gather aku dah xdpt join 
so hope uola teruskan gather n jgn lupa daku ya 
bila aku balik kita  gather-gather k 
smuga kita suma berjaya dalam hidup masing-masing 
emuah 
walau kita jauh tapi hati kita tetap dekat 
ingt tu !!



Aug 20, 2010

Aku Mimpi Ngeri la ~takotttttt

Pagi tadi lepas sahur n subuh aku tidur balik dalam kul 6 dan tersedar balik kul 7.15 
aku bangun je terus peluk hubby tanda takut 
aku mimpi ngeri beb siyes ngeri

cmni 
aku mimpi aku ada madu (hubby kahwin lain) huhu 
pastu leh lak tidur sebilik 
sebilik ok lagi 3 orang tu 1 katil okeh 
pastu bole pula hubby bole tarik selimut "bersama" ngan bini baru dia tu !! (sorry kalu pk agak sensual)
aku kat sebelah makan hati laaaa apa lagi!! 
fuhh siyes sgt tersentap 
tu yang terus bangun cari hubby n peluk 
n kejut hubby
me : "yang i mimpi la "
hub : mimpi  apa ?
me : mimpi ayng khwin lain bla bla bla (spt di ats ) 
hub : haih merapu la (membalas pelukan tanda memujuk)

after 5 second hubby tanya cantik x bini baru ayang tu ? boleeeeeeeeeeeeee ?
terus aku tolak dia bgn bersiap 


mimpi tu mainan tidur kan ...
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Aug 18, 2010

Saya demam la mama

Hai all 
rindu i x 
i rindu u all walau u all xrindu i 
ni curi-curi masa nak update pasal QK kena demam campak temph hari 
mula2 tu dia keluar bintik2 dekat keliling mulut dia tu 
risau takut kena Hand, Foot n Mouth sbb nowly kan mmg musim tu 
p An-nur doc said mcm early stage HFM tu la 
mama papa dia dah risau tahap gaban 
setiap jam chek mulut dia nak ngok ada ulser ke x 
tapi 2 hari lepas tu tumbuh bintik2 halus lak kat kaki n tangan 
badan xde 
kat bontot naik bintik2 mcm"ciken pox" tu 
terus p gomen pulak 
doc said look like virus or bahasa kita demam campak la 
demam jugak tapi sehari ja 
lepas demam naik bintik2 tu tapi dia still aktive cum biasa cuma kurang susu n xmo makan 
tapi mujur 2 hari ja cmtu lepas tu susu n makan cum biasa 
rasanya campak tu xnaik hbs sbb badan xkuar 
hum lps kena demam campak kena cirit birit lak 1 hari 
baru semalam QK kembali ok 
lega rasa hati 
bila pikir biarlah skang nak kena itu ini hope bila time kita  nak terbang QK mama ok ya 


ok hari tu en3 ni nak upload gambar xleh so now ada gmbr Qk demam hari tu 
 
 
 





**update on 20/8/10 with picca


Aug 17, 2010

MODE : Kelam Kabut

I very d busy okeh 
itu nak wat ini nak arrange 
skang baru part documentation ja dan kursus2
hal2 paking making suma lum start lagi 
nak gerak 3rd week of sept 
sempatkah ? 
tawakal je lah 


sorry la bila i bz so update xde la en2 baru yang menarik kan 
tapi aku still lawat blog korang gak bila sesekali nak relese my tension n kelam kabut 
see yuuuuuuu

Aug 13, 2010

Sarapan pagi mata anda

Salam 
Puasa ? yang berpose alhamdulillah
yang ngelat bertaubat lah 
 
 
ok pagi2 aku nak jamu mata uols ngan menu berbuka aku semalam 



 ikan bawal suwit sour 
nyummyyyyyy 
 
 sotong goreng kunyit 
semalamkan aku dah plan nak msk ikan bawal 
tapi 1 dish lagi masih blur 
so ptg semalam borak2 ngan kwn ofis dorang bagi la idea ni 
ok jugak tapi termasin skit 
maklum lah bulan pose mana bole rasa 
hik 

timun cina 
haih timun pun nak publish kah 
hahhahahah sukati mak la kan 
senanya 2 lauk tu dah ckup tapi tekak ni mcm nak sgt mkn timun cina ni lak maka potong saja 


murtabak special 
ha ni nak story psl murtabak ni 
mmg betul special ok 
tahu x katne murtabak ni ?
alaa kat round d bod bangi tu kan ada org jual2 
bulan xpose pun dia mmg ada kat situ 
berniaga guna lori kecil 
kesahnya hubby p booking kul 1 semalam btau nak amik kul 4 
than bila dtg kul 4 kena amik turn lagi bagi yang dah booking tu
meaning yang booking awal mmg ramai so nak amik pun kena take turn gak 
kul 445pm baru dpt 
ha koooooooo booking kul 1 pun janji kul 4 dpt kul 445 
ni ko dtg walk in mmg xdpt la uolsssss oi 
kami bukan sekali ni baru beli dah pnh byk kali tapi bukan ramadhan la 
tapi  xsangka lak ramadhan ni sampai cmtu 
meaning murtabak ni dah sgt terkenal okeh 
rm 3.50 tapi sgt tebal n gebu 
xcaya p cuba beli 
rasa agak sedap la 
kuah dia tu best !!


hari ni nya menu masih xtau pulak ..agak blur lak hari ni 

Beruk band Di mana ko ?

Gosh
broad band aku hilangggggggg 
3 hari lepas aku tukar handbag p ofis 
pastu aku ingt aku dah transferkan broadband tu dalam handbag yang aku tukar tu 
tapi pagi tadi bila aku cari2 dalam handbag tibe2 xde 
cicirkah ? tapi xmungkin pulak 
tinggal kat ofis pun x sbb mggu ni aku mmg belum guna lagi natang tu 
adoiiiiii 
haruskan terus kol maxis terminate 

haih tensi nyaaaaaaaaaaaaa

 

Aug 12, 2010

Tips memasak di bulan puasa ? Apakah ? mari kita semak ...

Assalamualaikum 
hari ni lewat masuk kerna pagi tadi start engine kerete xleh start bateri kong rupanya 
terpaksa la menyelesaikan nya dulu baru sampai di ofis 
soal tu toksah risau itu hubby nya kerja 
sebagai istri harus risau n pikirkan apa menu untuk sahur dan berbuka ..haruskah ? 
hahahhaha 
Kalau bulan puasa ini aku lebih suka masak di rumah 
menu esok hari ini aku dah plan 
hubby pun dah berjangkit penyakit yang sama petang semalam dah tanya aku apa menu berbuka hari ni 
menu sahur pun dah siap tanya n order apa yang dia slera 
tapi xde la over sgt pun hubby request 
setakat papadom panas2, ikan masin n ayam goreng A1 apalah sgt kan 
tapi yang pnting pns xmo sejuk2 kembang tekak katanya 
apa yang penting kena bersahur kalu tidak x tahannnnnn 
kalu nak ikutkan aku mmg x sahur kata mengambil peluang berpuasa sambil berdiet 


Style aku lebih suka beli ikan/ayam/sayur siap untuk seminggu dua tuk di masak hari-hari 
bukan bulan pose pun aku mmg amal cum tu 
bukan apa nak p pasar tiap2 hari or tiap2 minggu alahai dengan beranak kecik ni ha nak bergendong selalu ke pasar adohai 
hubby bole p sorang tapi xharap sgt la ..hihi jgn marah naaa aygku 
tapi sayur tu mmg akan beli bila perlu or dah hbs 
kalu p psr tu aku akn cari sayur yang thn lama tidak layu cepat 
cth kobis, kcg panjang, buncis n beli la ulam-ulaman (kacang botol dan timun) bila sayur dah hbs jadikan ulam sebagai pengganti sayur pun ok apa 
itu kami la sbb kami xcerewet sgt bab mkn ni 
kalu msk 1 main dish 1 sayur dah ckup 
kdg2 je sampai 3 dish 
lepas balik pasar lak aku mmg dah siap2 basuh n siang suma ikan/ayam n masuk dlm plastik or tupperware tuk tahan lama
n bila nak guna kuarkan je n basuh sekali lagi bole masak sudah 
masa sgt jimat okeh 
semalam aku sampai umah 530 start masak kul 6 menu asam pedas ikan tenggiri n sayur campur kul 630 aku dah duk depan tv menghadap epilog syurga cinta start
tapi ikan mmg b4 p kije dah letak kat pintu peti bawah la
hubby kata syg mmg express 
tapi kalu ko balik kul 600 baru nak cari ikan nak siang bagai nak blend cili bawang bagai sempatkah ? or mmg sempat tapi agak kabut kan 
tu sbb aku mmg suka blend cili n bawang setiap hujung minggu 
bila nak msk secara emergency pun sng brg suma dah siap 
so kalu uols nk cpt try wat cm i wat 
xde kelam kabut sgt 


Haih hari ni plan nak msk ikan bawal sweet sour 
1 dish lagi pk ptg skit nanti